Home

Facebook de la FIEC

Eleccions al Parlament de Catalunya 2017

Campanya registre Gencat

Facebook treballar a l'exterior

Registre de catalans i catalanes residents a l'exterior

Campanya registre Gencat

Barcelona, 28 de desembre de 2016 – a les 17.00 hores a l'Hotel Catalonia Plaça Catalunya (Bergara 11, Barcelona)

dserAtès l'èxit de participació i de discussió que van suposar les Trobades Informals de membres i representants de comunitats catalanes de l'exterior adherides o no a la FIEC (Federació Internacional d'Entitats Catalanes) celebrades des de l'any 2012 durant el període nadalenc, hem decidit enguany convocar novament una ASSEMBLEA OBERTA de membres i representants de comunitats catalanes de l'exterior adherides o no a la FIEC (Federació Internacional d'Entitats Catalanes) que se celebrarà el dimecres dia 28 de desembre de 2016 a les 17.00 hores a l'Hotel Catalonia Plaça Catalunya (Bergara 11, Barcelona). Es tracta d'aprofitar la presència, per raons de vacances familiars, de molts membres de comunitats catalanes de l'exterior per a reunir-nos i analitzar conjuntament les propostes d'acció, des de la Catalunya Exterior, per l'any 2016.

Per tal de facilitar també la participació dels que no puguin ser a Barcelona aquell dia, tenim prevista la retransmissió en directe, via streaming, de l'Assemblea així com la possibilitat de participació directa, via Streaming i Twitter, des de qualsevol racó del món.

 

  • La Trobada Informal de 2015 va permetre fixar, entre tots els assistents, unes prioritats d'acció que podem dir amb satisfacció que s'han portat a terme (el que no vol dir que amb èxit) quasi en la seva totalitat en l'any que s'acaba. Així doncs gairebé tot el que es va decidir en àmbits com la lluita pel dret de vot, la visualització del problema de la nova emigració, el problema de l'ensenyament del català a les creixents comunitats infantils, el tractament pressupostari, el moment polític que viu Catalunya, la projecció política i cultural de Catalunya, els canvis legislatius aprovats o en marxa (llei d'acció exterior, llei de la comunitat catalana de l'exterior) i altres, han estat a l'agenda política i mediàtica catalana i espanyola durant 2016. Amb sort i èxit divers que analitzarem conjuntament en aquesta propera Trobada cara a continuar aquestes accions a 2016.

 

  • En aquesta Trobada 2016 serà important establir consensos i línies d'acció en qüestions tan importants com la Llei de la comunitat catalana de l'exterior, la llei de vot electrònic pels catalans de l'exterior, els Pressupostos de la Generalitat 2017 i el seu impacte en les nostres comunitats, la campanya que hem de fer per mobilitzar el vot exterior per les eleccions o processos de consulta que es puguin celebrar a 2017.

 

  • Moltes coses han canviat en aquests darrers anys. La més important, sens dubte, és que la forta migració dels darrers anys ha fet canviar moltes entitats i moltes institucions exteriors. La Catalunya Exterior no és, ni tornarà a ser mai, la Catalunya Exterior de les grans entitats i casals de començaments del segle XX. Cal doncs esforçar-se per federar i coordinar el que realment existeix i crear formes d'organització i acció basades en la informació de qualitat i en accions assumibles per tots i a l'alçada dels nous temps que vivim i qüestionar, potser, les formes, immutables des de fa 30 anys, amb que el Govern de Catalunya es relaciona amb les comunitats catalanes de l'exterior. Trobar millors maneres de coordinar i treballar conjuntament entre tot el que es mou a la Catalunya Exterior és un repte pràctic en l'interès de tots.

 

  • Al mes de novembre de 1996 es va celebrar al Casal Català de Tolosa de Llenguadoc l'Assemblea fundacional de la FIEC (Federació Internacional d'Entitats Catalanes) de la que ara en celebrem els 20 anys. Us convidem també a celebrar amb nosaltres, al final de la Trobada, aquests primers 20 anys de l'existència de la FIEC.

 

Amb aquesta voluntat, començar a analitzar junts les noves realitats de la Catalunya Exterior, i, sobretot, continuar fent coses pràctiques i d'eficàcia màxima us convidem, a aquells que per raons personals o de vacances us pugueu trobar a Catalunya en el període de Nadal a reunir-nos el dimecres dia 28 de desembre a partir de les 17.00 hores a l'Hotel Catalonia Plaça Catalunya (Bergara 11, Barcelona) i a tots aquells que ho desitgeu a seguir-nos i a participar-hi des de qualsevol racó del món. Properament us farem arribar les instruccions per connectar-vos.

 

Per tal d'organitzar la logística de la reunió, per molt informal que sigui, us agrairíem que enviéssiu un correu electrònic a la FIEC (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it." target="_blank">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) confirmant, si s'escau, la vostra presència o el vostre interès en participar-hi de manera virtual.