Home

Facebook de la FIEC

Eleccions al Parlament de Catalunya 2017

Campanya registre Gencat

Facebook treballar a l'exterior

Registre de catalans i catalanes residents a l'exterior

Campanya registre Gencat

Barcelona, 28 de desembre de 2018– a les 17.00 hores a l'Hotel Catalonia Plaça Catalunya (Bergara 11, Barcelona)

Atès l'èxit de participació i de discussió que han resultat les Trobades Informals de membres i representants de comunitats catalanes de l'exterior adherides o no a la FIEC (Federació Internacional d'Entitats Catalanes) celebrades des de l'any 2012 durant el període nadalenc, hem decidit enguany convocar novament una ASSEMBLEA OBERTA de membres i representants de comunitats catalanes de l'exterior adherides o no a la FIEC (Federació Internacional d'Entitats Catalanes) que se celebrarà el divendres dia 28 de desembre de 2018 a les 17.00 hores a l'Hotel Catalonia Plaça Catalunya (Bergara 11, Barcelona). Es tracta d'aprofitar la presència, per raons de vacances familiars, de molts membres de comunitats catalanes de l'exterior per a reunir-nos i analitzar conjuntament les propostes d'acció, des de la Catalunya Exterior, per l'any 2019.

Per tal de facilitar també la participació dels que no puguin ser a Barcelona aquell dia, tenim prevista la retransmissió en directe, via streaming, de l'Assemblea així com la possibilitat de participació directa, via Streaming i Twitter, des de qualsevol racó del món.

  • Ateses les excepcionals circumstàncies per les que ha passat, i encara estarà passant el nostre país, hi ha una reflexió conjunta a fer des de les comunitats catalanes de l'exterior (CCE) sobre el paper que ens toca jugar als catalans de l'exterior. Una reflexió a que tothom hi és convidat (casals catalans, entitats que treballen la projecció exterior, colles castelleres, ANC a l'exterior, comitès de solidaritat i CDR a l'exterior, forces polítiques organitzades a l'exterior, etc.).
  • 2017 i 2018 han estat anys importants en termes legislatius per les CCE (aprovació de la Llei de la comunitat catalana de l'exterior i inici del debat sobre la llei de vot electrònic pels catalans de l'exterior) i en termes destructius (aplicació del 155 als casals catalans, tancament de delegacions exteriors, etc.). Cal establir consensos i línies d'acció en la futura aplicació d'aquestes lleis i en revertir plenament els efectes del 155. Quines haurien de ser les prioritats del nou Parlament en les matèries pròpies de les CCE ?
  • L'aplicació de l'article 155 han tingut efectes molt perversos sobre les CCE al haver creat greus problemes de finançament a les entitats exteriors ara revertits per la resolució favorable del recurs presentat per la FIEC i 26 entitats, al haver intervingut el funcionament regular del Departament d'Afers Exteriors i al haver suposat el tancament de la gran majoria de delegacions exteriors del Govern deixant al carrer uns 70 treballadors d'aquestes delegacions, ara també revertits amb la reobertura de la majoria de delegacions. Com fer front a les conseqüències de l'article 155 a l'exterior ?
  • Les eleccions del 21 de desembre es van desenvolupar en un clima excepcional i en el cas del vot exterior amb l'aplicació, un cop més, del desgraciat sistema del 'voto rogado' que va deixar, com sempre, milers de catalans de l'exterior sense vot. Ara el Congrés de Diputats està a punt d'aprovar una derogació del 'voto rogado'. Quina estratègia per millorar la qualitat democràtica del vot exterior ?
  • Malgrat els anuncis del Govern espanyol sobre la recuperació econòmica, la sortida migratòria continua i cada cop som més els catalans residents a l'exterior (325.000 fora de l'Estat i 420.000 a d'altres comunitats autònomes de l'Estat). Com fer que els drets socials, lingüístics i culturals de les CCE es puguin preservar i millorar ?
  • Trobar millors maneres de coordinar i treballar conjuntament entre tot el que es mou a la Catalunya Exterior és un repte pràctic en l'interès de tots.
  • Finalment, necessitem, tal com fem periòdicament, actualitzar la composició de la Junta Directiva de la FIEC.

Amb aquesta voluntat, començar a analitzar junts les noves realitats de la Catalunya Exterior, i, sobretot, continuar fent coses pràctiques i d'eficàcia màxima us convidem, a aquells que per raons personals o de vacances us pugueu trobar a Catalunya en el període de Nadal a reunir-nos el divendres dia 28 de desembre a partir de les 17.00 hores a l'Hotel Catalonia Plaça Catalunya (Bergara 11, Barcelona) i a tots aquells que ho desitgeu a seguir-nos i a participar-hi des de qualsevol racó del món. Properament us farem arribar les instruccions per connectar-vos.

Per tal d'organitzar la logística de la reunió, per molt informal que sigui, us agrairíem que enviéssiu un correu electrònic a la FIEC (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)confirmant, si s’escau, la vostra presència o el vostre interès en participar-hi de manera virtual.

MoltAssemblea Oberta de membres i representants de comunitats catalanes de l'exterior adherides o no a la FIEC (Federació Internacional d'Entitats Catalanes).