Home

Facebook de la FIEC

Eleccions al Parlament de Catalunya 2017

Campanya registre Gencat

Facebook treballar a l'exterior

Registre de catalans i catalanes residents a l'exterior

Campanya registre Gencat

Assemblea Oberta de membres i representants de comunitats catalanes de l'exterior adherides o no a la FIEC (Federació Internacional d'Entitats Catalanes)
Barcelona, 28 de desembre de 2019
a les 17.00 hores
a l'Hotel Catalonia Plaça Catalunya (Bergara 11, Barcelona)
 
Atès l'èxit de participació i de discussió que han resultat les Trobades Informals de membres i representants de comunitats catalanes de l'exterior adherides o no a la FIEC (Federació Internacional d'Entitats Catalanes) celebrades des de l'any 2012 durant el període nadalenc, hem decidit enguany convocar novament una ASSEMBLEA OBERTA de membres i representants de comunitats catalanes de l'exterior adherides o no a la FIEC (Federació Internacional d'Entitats Catalanes) que se celebrarà el dissabte dia 28 de desembre de 2019 a les 17.00 hores a l'Hotel Catalonia Plaça Catalunya (Bergara 11, Barcelona). Es tracta d'aprofitar la presència, per raons de vacances familiars, de molts membres de comunitats catalanes de l'exterior per a reunir-nos i analitzar conjuntament les propostes d'acció, des de la Catalunya Exterior, per l'any 2020. 

Per tal de facilitar també la participació dels que no puguin ser a Barcelona aquell dia, tenim prevista la retransmissió en directe, via streaming, de l'Assemblea així com la possibilitat de participació directa, via Streaming i Twitter, des de qualsevol racó del món.

L’adreça streaming serà: https://www.streamingbarcelona.com/plataforma/fiec/

Ateses les excepcionals circumstàncies per les que ha passat, i encara estarà passant el nostre país, hi ha una reflexió conjunta a fer des de les comunitats catalanes de l'exterior (CCE) sobre el paper que ens toca jugar als catalans de l'exterior. Una reflexió a que tothom hi és convidat (casals catalans, entitats que treballen la projecció exterior, colles castelleres, ANCs a l'exterior, comitès de solidaritat i CDR a l'exterior, forces polítiques organitzades a l'exterior, etc.).

Continuen pendent el desenvolupament legislatiu de la Llei de la comunitat catalana de l'exterior. Cal establir consensos i línies d'acció en la futura aplicació d'aquesta llei i en revertir plenament els efectes del 155. Quines haurien de ser les prioritats del Parlament (l’actual i el futur) en les matèries pròpies de les CCE ?

Les eleccions del Congrés de Diputats s’han desenvolupat en un clima excepcional i en el cas del vot exterior amb l'aplicació, un cop més, del desgraciat sistema del 'voto rogado' que va deixar, com sempre, milers de catalans de l'exterior sense vot. Quina estratègia per millorar la qualitat democràtica del vot exterior ?

Malgrat els anuncis del Govern espanyol sobre la recuperació econòmica, la sortida migratòria continua i cada cop som més els catalans residents a l'exterior (350.000 fora de l'Estat i 420.000 a d'altres comunitats autònomes de l'Estat). Com fer que els drets socials, lingüístics i culturals de les CCE es puguin preservar i millorar ?

Trobar millors maneres de coordinar i treballar conjuntament entre tot el que es mou a la Catalunya Exterior és un repte pràctic en l'interès de tots.

Finalment, necessitem, tal com fem periòdicament, actualitzar la composició de la Junta Directiva de la FIEC.

Per tal d'organitzar la logística de la reunió, per molt informal que sigui, us agrairíem que enviéssiu un correu electrònic a la FIEC (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) confirmant, si s’escau, la vostra presència o el vostre interès en participar-hi de manera virtual.

 
Som Catalunya Exterior, també som Catalunya.