Home

Facebook de la FIEC

Eleccions al Parlament de Catalunya 2017

Campanya registre Gencat

Facebook treballar a l'exterior

Registre de catalans i catalanes residents a l'exterior

Campanya registre Gencat

Assemblea general de la FIECLa vostra entitat forma part potser de les que van expressar en el seu moment la seva voluntat de formar part de la FIEC (Federació Internacional d'Entitats Catalanes). Actualment som unes 60 entitats d'arreu del món les que formem la FIEC. L'evolució de la situació a Catalunya i a l'Estat espanyol i, en particular, les dificultats diàries per a obtenir el necessari reconeixement del que som i del què fem, fa més necessari que mai que treballem el més coordinats possible. Algunes iniciatives dels darrers temps, com les realitzades a Europa al voltant del concurs literari, o l'actual en marxa per a celebrar conjuntament una nit d'havaneres, o les iniciatives per a aconseguir la derogació del voto rogado, etc. mostren més que mai que ens cal un instrument d'acció i de coordinació. Es a dir que si la FIEC no existís caldria inventar-la.

La FIEC però necessita d'una profunda renovació i actualització en els seus objectius, en la definició del que vol dir avui ser un català de l'exterior o fer política exterior i en la seva forma de funcionament. Haguéssim desitjat poder fer una Assemblea presencial però com bé recordareu la majoria, aquestes Assemblees presencials s'han fet sempre lligades a les Trobades Mundials que organitzava el Govern de Catalunya i la darrera va tenir lloc l'any 2008. Des de 2014 hem anat celebrant les Assemblees Obertes als voltants del període de Nadal a Barcelona que no poden però substituir un debat entre les entitats membres.

Per aquesta raó us convoquem a l'ASSEMBLEA GENERAL DE LA FIEC que se celebrarà via Zoom el proper divendres dia 3 de juliol a les 18.30 (hora catalana) amb el següent ordre del dia:

 1. Presentació dels objectius de l'Assemblea i de les modalitats de participació.
 2. Discussió de la Ponència Les comunitats catalanes de l'exterior: identitats múltiples en un món global, la necessitat del treball en xarxa, ens cal una federació d’entitats ? en tres parts:
  1. Què són i que volen ser les comunitats catalanes de l'exterior del segle XXI ?
  2. Balanç de l'activitat de la FIEC en els darrers anys.
  3. Els objectius de treball coordinat en els propers temps
 3. Proposta de nous Estatus de la FIEC.
 4. Aprovació dels comptes de la FIEC 2018-2020.
 5. Elecció de la nova Junta Directiva de la FIEC. 
 6. Torn Obert.

Aquesta invitació ha estat adreçada a les entitats membres de la FIEC, independentment de que estiguin al corrent de pagament o no, i també a d'altres entitats que tot i no haver estat mai membres de la FIEC entenem que per la seva importància haurien de participar en aquesta Assemblea.

Les modalitats pràctiques de participació són les següents:

 • Cada entitat pot designar dos membres per a participar a l'Assemblea per Zoom. Aquestes persones rebran l'enllaç per a connectar-se el dia 3. Si alguna entitat desitja que altres membres de la seva Junta hi participin ens ho pot indicar si bé el nombre de participants per Zoom està limitat i només se'ls hi podrà donar entrada si les condicions tècniques ho permeten.
 • Cada entitat membre de la FIEC disposarà d'un vot a l'Assemblea General. Les entitats no membres disposaran del dret de paraula sense cap restricció.
 • Us adjuntem les dues ponències:  i us demanem de fer-les circular al màxim dins la Junta de les vostres respectives entitats i fer-nos arribar aquelles esmenes que considereu oportunes. Seria preferible tenir aquestes esmenes abans del dia 3 de juliol.

No són gaires les oportunitats que tenim de trobar-nos entre nosaltres i de poder discutir lliurament sobre tot allò que ens afecta. Us convidem doncs a participar el proper dia 3 de juliol.

Som Catalunya Exterior, també som Catalunya !!

Podeu decarregar aquí les dues ponències: