Home

Facebook de la FIEC

Eleccions al Parlament de Catalunya 2017

Campanya registre Gencat

Facebook treballar a l'exterior

Registre de catalans i catalanes residents a l'exterior

Campanya registre Gencat

SOM CATALUNYA EXTERIOR, TAMBE SOM CATALUNYA I ÉS EL NOSTRE ONZE DE SETEMBRE

Som prop de 400.000 els catalans dispersos arreu del món. A tots els continents i a d’altres comunitats autònomes de l’Estat espanyol. Per a nosaltres avui, 11 de setembre Diada Nacional de Catalunya, és tradicionalment un dels dies que expressen la cohesió de les nostres comunitats catalanes de l’exterior i expressen també el nostre desig de participar i de ser una part més de la realitat nacional de Catalunya.

No són temps fàcils enlloc. La pandèmia ha afectat, amb intensitat diversa, els molts països on hi ha comunitats catalanes de l’exterior i arreu ens hem vist obligats a prescindir de les grans celebracions presencials per a celebrar aquesta Diada d’una manera més virtual però no per això menys intensa.

Les comunitats catalanes de l’exterior ens hem agrupat des de fa ja més de 20 anys en una federació, la FIEC (Federació Internacional d’Entitats Catalanes), que vol ser la veu de tots els que des d’arreu del món lluitem dia a dia per la projecció exterior de la cultura catalana, per l’acollida de tots aquells a qui la difícil situació econòmica a casa nostra força i forçarà a l’aventura migratòria, per la preservació de la nostra llengua entre les comunitats infantils a l’exterior i per tants altres objectius. Ho fem afrontant grans dificultats: una legislació electoral perversa que ens dificulta l’exercici del dret de vot en tots els processos electorals, una administració catalana llunyana i poc compromesa en ajudar a la Catalunya Exterior i una administració espanyola moltes vegades hostil a la Catalunya Exterior. Malgrat tot avancem i anem posant graons en la defensa dels interessos dels catalans de l’exterior.

Amb aquest missatge us fem arribar una salutació de la nostra Federació amb les paraules del nostre President (des del Brasil) i dels Vicepresidents de les diverses àrees geogràfiques en que es divideix la nostra organització (des de Madrid, Luxemburg, San Francisco, Costa Rica, La Plata i Japó). Agraïm també als delegats del Govern a Brussel.les i a Madrid que hagin volgut unir els seus desitjos en aquesta Diada al nostre vídeo. També us incloem una breu panoràmica d’activitats arreu del món que es desenvolupen al voltant d’aquesta Diada. Són mostra de vitalitat i de compromís.

Esperem que un cop recuperem una situació en que el distanciament social, als nostres països de residència, i el distanciament familiar que per molts catalans de l'exterior està essent una tragèdia, les comunitats catalanes de l'exterior continuarem essent, com sempre, exemples de projecció cultural i solidaritat social arreu del món. Esperem també que les institucions catalanes seran també al nostre costat de forma activa en els anys a venir.

Veieu el vídeo de salutació de la FIEC