Home

Facebook de la FIEC

Eleccions al Parlament de Catalunya 2017

Campanya registre Gencat

Facebook treballar a l'exterior

Registre de catalans i catalanes residents a l'exterior

Campanya registre Gencat

Bye, bye, SpainEl passat 17 de març, l'INE (Instituto Nacional de Estadística), ha publicat les dades del 'Padrón de Españoles Residentes en el Extranjero' (PERE) tancades a dia 1er de gener de 2016. Aquestes dades de l'INE s’elaboren sobre la base dels registres consulars i inclouen la població inscrita per votar [els que formen part del CERA (Cens Electoral de Residents Absents)] i els menors de 18 anys.

Segons les dades de l'INE, un total de 264.034 catalans estan inscrits als consolats espanyols d’arreu del món (un augment de 21.964 en un any, el més alt de la història migratòria recent) mentre que  la xifra d’espanyols inscrits s’eleva a 2.305.030 (un augment de 121.987 residents exteriors en un any, un augment del 5,6%). Aquestes xifres no inclouen les persones que han adoptat la nacionalitat del país d’acollida (de les quals no es difonen dades oficials) ni les segones o terceres generacions catalanes que han adoptat, normalment, la nacionalitat del país d’acollida.

Això representa un augment de 120.032 catalans residents a l’exterior entre 2008 i 2015 quan s’inicia el moviment migratori degut a la crisis i es consoliden moltes situacions familiars que passen d’emigració temporal a emigració de llarga durada.

Veure el document complet.

Twitter de la FIEC