Notícies

La migració de catalans cap a la resta de l'Estat en els valors més baixos dels darrers quinze anys

Catalans residents a altres comunitats

La Federació Internacional d'Entitats Catalanes (FIEC) presenta les darreres dades sobre el Padró Municipal d'Habitants que va publicar el INE (Instituto Nacional de Estadística) espanyol el passat mes d'abril.

 

· El nombre de persones nascudes a Catalunya i residents a d’altres comunitats autònomes de l'Estat espanyol se situa en 408.194 persones.

· A 2014 el nombre de nascuts a Catalunya que van canviar de domicili dins l'Estat espanyol cap a d'altres comunitats autònomes va ser de 1.844 en relació a 2013, el valor més baix de tota la dècada

· Això indica que l'Estat espanyol no és, a diferència de la Unió Europea o altres zones emergents arreu del món, un destí d'emigració preferent pels catalans.

· Andalusia (amb 107.318 residents nascuts a Catalunya), el País Valencià(59.109), la Comunitat de Madrid (49.636), Aragó (39.321) i Balears(35.383) són les comunitats autònomes amb més residents nascuts a Catalunya.

· El Padró Municipal és el registre administratiu on consten els veïns del municipi. Les dades constitueixen la prova de residència i del domicili habitual.

Cliqueu al damunt de la imatge per veure el document en format PDF