Notícies

Junta FIECEl passat dissabte dia 27 de desembre es va celebrar a Barcelona l'Assemblea Oberta de la FIEC (Federació Internacional d'Entitats Catalanes) a la que han assistit presencialment unes 50 persones representant entitats catalanes de l’exterior procedents de Bèlgica, Luxemburg, França, Japó, Mèxic, Argentina, Sudàfrica, Alemanya, Brasil, República Dominicana, Estats Units, Regne Unit, Itàlia, Estat espanyol i altres. L'Assemblea s'ha celebrat amb plena transparència, ha estat retransmesa via streaming arreu del món, i ha estat seguida per catalans residents arreu del món (Austràlia, Suècia, Argentina, Alemanya, Xina, Mèxic, etc,) que, en nombre proper als 1.000 han seguit, en algun moment, la retransmissió.

S'han abordat els temes de més interès per les comunitats catalanes de l'exterior: la participació electoral i com fer front als greus dèficits de l’antidemocràtica legislació electoral espanyola, el problemes d’acollida de nova emigració catalana cada cop més nombrosa, els creixement de les comunitats infantils a l’exterior, el marc de subvencions públiques, el dret a decidir, la futura Llei de la Catalunya Exterior, el nou Consell de les Comunitats i altres. S'han presentat també els comptes de la FIEC.

Finalment s'ha procedit a l'elecció de nous membres de la Junta Directiva de la FIEC. Un comunicat adreçat a les entitats sintetitzant les principals conclusions es farà públic en els propers dies.

La nova Junta Directiva de la FIEC (a reserva de ratificació de la distribució de responsabilitats) està formada per:

President: Màrius Vendrell (Sao Paulo)
Vicepresidents: Albert Masquef (Madrid), Josep Puig Boo (Buenos Aires), Helena Cardús (Houston)
Secretaria General: Xavier Tudela (IPECC), Antoni Montserrat (Luxemburg), Oriol Vicente (Santo Domingo)
Vocals: Sergi Marzábal (Mèxic), Montserrat Aymamí (Grenoble), Elvira Ballesta (Brussel.les), Rosa Zaugg-Giró (Suïssa), Ramon Querol (Brisbane), Marta Garrich (Sudàfrica), Jordi Gairin (Luxemburg).

Secretaria de la Federació Internacional d’Entitats Catalanes

www.fiecweb.cat
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Facebook: http://www.facebook.com/#!/pages/Federaci%C3%B3InternacionaldEntitats-Catalanes-FIEC/320516139060?fref=ts
Twitter: @FIEC1
Telèfon: +34-934123294